Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Rabu, 3 Februari 2016

Cubaan menggunakan xiaomi mi4i

Kelajuan 9/10
Camera belakang 8/10
Camera depan 7/10
Design 9/10
Ada cloud storage sendiri
Fast charging


Kesimpulannya, mi4i ini sangat berbaloi dengan harganya.

Isnin, 25 Januari 2016

Buat kerusi guna kayu pallet & kayu katil

Bosan2 tak tahu nak buat apa..last2 3-4 jam gak abis masa  dari cabut pallet tu sampai ke terjadinya kerusi.. Belum gosok lagi..malasnya
Nanti upgrade jd sofa plak, err.

Nampak senang, tapi lenguh pinggang oo, pastu nak ukur bagi tegak semua tu. Penat jugakkkk.
Kerusi tak pakai paku, semua pakai skrew , sbb 12 malam sampai 4 pagi, xkan nak memaku, mau kena katok ngan jiran

Tak susah sgt, janji ada tool je.

Isnin, 28 Disember 2015

Review pisau lipat


Dari kiri...
Leatherman squirt S4
1. Byk fungsi
2. Tebal & berat
3. Selalu guna gunting dia je, so rugi bw berat2.
4. Xkarat
5. Boleh potong benda kecik2, tak selesa sikit guna pisaunya.
6. Mahal

Victorinox swiss knife
1. 4 fungsi yg berguna. Terutamanya pisau, gunting, cungkil gigi.
2. Ringan & kecil
3. Xkarat
4. Boleh potong benda kecik2
5. Mahal

Sanrenmu 4024
1. Pisau sahaja
2. Pisau ada lock, so tak payah risau terlipat masa tengah guna.
3. solid & selesa dipegang
4. Boleh potong macam2, sbb tahan lasak.
5. Sgt tajam 58hrc
7. Harga berpatutan.

Isnin, 30 November 2015

K6 robot vacuum

Huhu review sket... Untuk bilik atau ruang kecik memang A.
Kelebihan: sedut habuk & bulu memang tebaik. Sampah dia senang buang. Filter senang cuci.
.Kekurangan: jalan secara rawak. Bateri tahun 50minit sekali cas.

Padan la dgn harganya..

Jumaat, 14 Ogos 2015

Garmin Forerunner 220 & 225

GARMIN FORERUNNER 220 & 225 review


Secara ringkasnya GARMIN FORERUNNER 225 sama seperti 220, cuba ada sedikit penambahan fungsi, yang pasti fr225 tidak perlu lagi penggunaan heart rate belt didada. Segalanya terletak dipergelangan tangan.

FUNGSI fr 220 & fr 225
1. Built in gps(speed, distance)
2. Bluetooth sync with smartphone
3. Wrist base optical heart rate sensor (only fr225)
4. Calories counter 
5. Time (jam biasa)
6. Step counter (only fr225)
7. Cadence(also detect distance on treadmill)
8. Connect app for smart phone
9. Sleep (only fr 225)

Kekurangan:
1. No V0MAX
2. No recovery 
3. No wifi sync

Kesimpulan:
Forerunner 225 adalah jam sederhana yang memenuhi keperluan asas pelari.
Kekurangan pada FR 220 & 225 bukan masalah besar. Bateri ketika menggunakan gps mampu bertahan 9 jam sudah cukup untuk ultra marathon. Manakala tanpa gps mampu bertahan hampir sebulan tanpa cas


FR220 rm1000
FR225 rm1300


Isnin, 13 Julai 2015

Buang semua gambar di iphone / remove all photo iphone using ifile. jailbreak only

Using ifile or ifunbox

1. delete /var/mobile/media/DCIM/

2. delete /var/mobile/Media/PhotoData/Photos.sqlite /var/mobile/Media/PhotoData/Photos.sqlite-shm /var/mobile/Media/PhotoData/Photos.sqlite-wal Reboot and wait for the thumbnail database to rebuild.

Rabu, 17 Jun 2015

sifat Kucing american curl

Kucing American curl adalah salah satu jenis kucing ras yang mungkin masih belum banyak diketahui oleh banyak orang di Indonesia, oleh karena itu yuk kita baca sedikit mengenai kucing uni ini.

Sejarah kucing American curl
Keberadaan kucing ini pertama kali ditemukan oleh kularga Ruga, mereka menemukan 2 ekor jenis kucing ini, kemudian salah satu dari kucing tersebut menghilang, dan tinggallah kucing American curl yang berjenis kelamin betina, dan dinyatakan sebagai nenek moyang dari ras kucing American curl.

Kemudian pada tahun 1983 kucing ini pertama kali mengikuti kontes kucing, dan pada tahun 1987 ada seekor kucing americal curl yang memenangi kontes dan menjadi juara dalam kontes tersebut yang di adakan oleh The International Cat Assosiation, dan kemudian kucing American curl ini pada tahun 1993 dimasukan dalam 2 kelas lomba kucing kucing sekaligus oleh Cat Fanciers Association Championship, yaitu kelas kucing berbulu panjang dan berbulu pendek.

Bentuk fisik
Kucing ini memiliki 2 jenis lagi, yaitu berjenis short hair atau berbulu pendek, dan long hair atau berbulu panjang. Namun keduanya memiliki bulu yang sangat halus jika dibelai.
Hal lainnya yang menjadikan keunikan tersendiri untuk kucing ini adalah pada bagian kupingnya, kupingnya terlihat sepeti tanduk yang berada di kepalanya, karena kupingnya melengkung ke atas.

Sifat dan kepribadian
Kucing American curl adalah salah satu jenis kucing yang mudah beradaptasi dan yang lebih uniknya lagi kucing ini bisa dengan mudah beradaptasi dengan hewan lain, selain itu kucing American curl sangat suka sekali untuk menghabiskan waktunya untuk bermain sehingga kucing ini akan lebih banyak berkegiatan dan berbeda jika dibandingkan jenis kucing lainnya yang suka tidur


Selasa, 5 Mei 2015

DIY sangkar kucing

1. Kumpul kayu2 terpakai, pallet, kayu katil.
2. Beli dawai dikedai hardware
3. Paku ikut selera
4. Pasang jaring.
Lebih jimat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...