Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Rabu, 20 Mei 2009

terfikirkah anda untuk update firmware usb boadband maxis

Apa itu firmware: Firmware update itu utk memperbaharui firmware (software yg dibuat oleh pengilang) yg ada didalam gadget anda, boleh memperbaiki fungsi yang error(bug) dan juga meningkatkan fungsi sesuatu perkakasan.

banyak gadget yang kita beli, boleh di update dari homepage product yg kita beli.
contoh2nye..seperti handphone, camera, mp3 player, mp4 player dan macam2 lagi.
contoh kegunaan: 1. mungkin handphone anda slow dan bateri cepat habis(nokia terutamanya), apa bila update firmware..masalah itu boleh diatasi.
mungkin ramai org tak tahu pasal benda ni..tahu beli je!..lalala

so sekarang saya nak tunjukkan cara update firmware utk pengguna maxis, memandangkan saya juga pengguna usb broadband ini. jika berjaya.. 3.6mbyte anda akan bertukar menjadi 7.2mbyte, so usb anda akan support kelajuan 7.2Mbyte mulai sekarang(tapi kalau kawasan anda tak support speed camtu, tak laju gakla).
jgn takut, semua proses2 ni diambil dari website maxis malaysia.

Memula Download ni Tutorial then simpan

Download file ni plak http://www.maxis.com.my/maxisbb/download/E220SoftwareUpgrade.zip kemudian extract di mana2 anda suka.

buka folder yg telah di extract tadi.


ingat ye, install E220 Firmware.exe dulu,
kemudian E220 Dashbroad.exe

cara install, boleh rujuk tutorial yang anda download tadi.

ini lah hasilnye


Rujukan Maxis Broadband

faz2211
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...