Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Jumaat, 19 Jun 2009

aplikasi mudah alih percuma, letak dalam pendrive

klu kita guna pc org(sebab tak tahu malu atau terpaksa):
  1. kekadang ada pc takde office(sebab owner pc tu tak pakai word kut).
  2. kekadang takde YM(sebab pc tu pc opis, bos marah install ym, lagipun ada org takut bos)
  3. takde software nak edit pic(sebab onwer pc tau guna pc utk tgk utube je)
  4. pastu takde plak untuk unrar atau unzip(sebab owner pc tu tak tau download apa, budak skema)
so kena ada aplikasi sendiri, yang tak payah sibuk2 nak install kat pc org lain atau opis

Download kat sini http://www.codyssey.com/downloads/sw/CodySafe/CodySafe_Setup.exe
download je la jgn banyak tanya, lepas tu cucuk pendrive, install dalam pendrive.

pastu nak cari aplikasi portable,
cari kat sini
http://portableapps.com/apps

tapi kalau malas, pilih kat sini je la.

lepas tu install je dalam pendrive, pepandai la guna.

Accessibility

Development

Education

Games

Graphics & Pictures

Internet

Music & Video

Office

Operating Systems

Utilities

faz: aku cuma guna
  • firefox - layari internet, senang nak pakai bookmark kita sendiri
  • Gimp - utk edit gambo cam adobe
  • pidgin - utk ym dan lain2 jenis messegger
  • vlc - utk play semua video
  • office - word, excel, semua ada
pengajaran:
kalau ada laptop or pc sendiri, tak payah sibuk2 guna pc orang


Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...