Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Rabu, 30 September 2009

Mendengar radio online menggunakan handphone

Anda boleh mendengar radio online di mana2 tempat yang mempunyai wifi secara percuma.

utk pengguna nokia


Open aplikasi RADIO di dalam handphone anda,
terdapat 2 pilihan:
  • FM radio
  • Internet radio

pilih internet radio.
connection:
  • search for WLAN... atau kalau kaya, pilih 3g pun boleh..
  • pilih wifi , contoh, KFC, stubuck, Office, apa2 je la nama wifi korang nak access tu.
  • lepas tu ada 4 pilihan.
  1. last played station
  2. favorites
  3. station directory
  4. search
tak payah pilih yang tu, klik je option.
  • klik pada add station manually.
  • masukkan url radio (rujuk dibawah)
  • dan nama radio
  • kemudian save
  • lepas tu pegi kat favourites
  • play la radio tu.
senarai radio online malaysia
  • sakoz - http://72.20.37.170:8000
  • desa.fm - http://desafm.stereo.it.cx:8000
  • nasyid fm - http://host-1.nasyidfm.net:8000
  • Kedah Fm – http://60.51.214.210:8000/
  • Perlis Fm – http://60.49.230.182:8000/
  • jiwangfm - http://72.232.162.34:8080
  • relexfm - http://76.73.37.182:8030
  • frenzy - http://210.48.157.63:8008
  • sarawak fm - http://124.82.221.149:8000
  • mutiara fm - http://60.54.189.90:8085
  • radio kamek - http://219.95.59.146:8000
anda boleh juga dgr terus di komputer anda, dengan cara copy paste url tadi di winamp, atau dimana2 yg anda suka.
selamat mencuba...


faz: syok dgr org sarawak cakap... sapa2 ada url radio lagi, boleh tolong update.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...