Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Selasa, 29 September 2009

Nak tgk astro kat handphone/pc..?

nk tgk astro kat handphone/pc..?

senang jer..

syarat2
- kat hp atau pc korang dah ada realplayer.. biasanya nokia symbian dah ada realplayer nih
- pastikan ada 3G wap.. dah disetting kat network setting kat realplayer kat hp tuh..

cara2

1. bukak notepad

2. copy url channel yg nk diletak dan paste ke dalam notepad itu... contoh - rstp://202.146.92.42/RIA_LIVE.SDP

3. pastu save as ria.ram [pastikan format tukar kpd ram.. jgn plak .txt, nama dpn tuh sukatikorang.. ria ke air ke]

pegi ke folder option, untick kat tempat aku tanda tu..
semua file akan tunjuk type yg digunakan, contoh. .mp3 .flv .mpg..semua akan dipaparkan.
okla seterusnya..


tukar txt tu kepada ram

4. tekan kat pc... dah boleh streaming kat pc..[pastikan ada realplayer]
5. hantar ke hp.. save je mana2.. lepas tu open je file tu dalam handphone.

for MAXIS user only , kalau sapa pakai unlimited, puas la tgk


url channel >>
astro HITZ.TV >> rtsp://202.146.92.42/HITZ.SDP

Cartoon Network >> rtsp://202.146.92.42/CNT_LIVE.SDP

MTV >> rtsp://202.146.92.42/MTV_LIVE.SDP

BBC >> rtsp://202.146.92.42/BBC_LIVE.SDP

CNBC >> rtsp://202.146.92.42/CNBC_LIVE.SDP

CNN >> rtsp://202.146.92.42/CNN_LIVE.SDP

Discovery >> rtsp://202.146.92.42/Discovery_LIVE.SDP

Astro Ria >> rtsp://202.146.92.42/RIA_LIVE.SDP

BXpress >> rtsp://202.146.92.42/bxpress_LIVE.SDP

Animax >> rtsp://202.146.92.42:554/rtpencoder/Animax.sdp

Astro Aruna >> rtsp://202.146.92.42:554/rtpencoder/Aruna.sdp

Astro Ceria >> rtsp://202.146.92.42:554/rtpencoder/Ceria.sdp

Astro Prima >> rtsp://202.146.92.42:554/rtpencoder/Prima.sdp

ada link yg tak dapat digunakan buat masa ni, yg boleh skrg prima, aruna, yang lain aku belum try, tapi ria dan dic, aritu boleh kejap, tapi dah tak boleh plak, nanti aku update link dia


sumber: kae
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...