Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Thursday, October 1, 2009

Definisi Firmware

Hari ni aku nak buat tajuk firmware, ramai org masih tak tahu. perkhimatan update firmware free utk pengguna gadget ori(kelebihan beli barangan ori). macam2 gadget yang mempunyai update firmware, seperti handphone, pda, camera, mp3,mp4 dan lain2
cuma masih ada yang belum tahu dan tak pernah ambil tahu...amat merugikan...

Firmware update itu utk memperbaharui firmware (software) yg ada didalam gadget(kamera, hp, pda,mp3,mp4), yg boleh memperbaiki fungsi, atau menambahkan feature (fungsi atau option) atau memperbaiki fungsi atau feature yg tadinya tidak bekerja dgn baik

kelebihan update firmware:
  • -meningkatkan fungsi yang lebih canggih dan ada perbaiki masalah2(bug) terdahulu.
  • -menyelesaikan masalah 'hang' .
  • -memperbaharui software.
  • -melancarkan pengusan memori.
  • -memantapkan keselamatan file.

semuanya bergantung kepada gadget yang digunakan.

fazz: tunggu apa lagi, pegi la check gadget2 korang yang boleh diupdate firmware nya..

ramai org complain, nokia selalu hang, tapi lepas update firmware, masalah selesai..
complain tahu, tapi tak pernah nak tahu menggunakan technology
.

semoga berjaya. bertindak mengikut arahan...


UnTuK check firmware terbaru nokia
- http://europe.nokia.com/get-support-and-software/download-software/device-software-update/news
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...