Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Isnin, 9 November 2009

Cara Memilih laptop untuk dibeli

jika anda mahu beli laptop, mesti ramai org nak tahukan cara2 utk memilih, yg pastinya, jika org tu tak tau apa2 langsung tentang komputer, sure senang kena tipu. jadi aku nak kongsikan cara2 membeli laptop mengikut pendapat aku.
  1. Jgn beli yang processor atom, kecuali memang tujuan nak buat word je dan nak yg kecil.
  2. Digalakkan membeli 12inch , kerana 10inch tiada cd rom, dan memakai atom processor
  3. Processor Sekurang kurangnya Mempunyai 2 processor( Duo Core lah )
  4. Jgn beli laptop yg menggunakan intel grafik card, kerana grafik card intel macam haram, carilah ATI Radeon atau Nvidia.
  5. Beli yg ada webcam
  6. Beli yg ada Card Reader
  7. RAM sekurang kurangnya 2G, kalau tak cukup, tambah.
  8. AMD atau INTEL, lebih kurang sama je skrg, no problem.
  9. Jangan Beli laptop yg jenama Pelik2.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...