Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Wednesday, July 28, 2010

Kelebihan dan kekurangan Ipad


iPad adalah gadget terbaru yang dilancarkan oleh Apple yang fungsi utama adalah sebagai e-Book Reader. Dengan iPad kita boleh membaca e-book dimanapu. Selain sebagai e-Book reader, iPad juga boleh berfungsi sebagai sebuah pc, kita boleh mendengarkan muzik, menonton video, menggunakan facebook, twitter dan internet.

Kelebihan iPad? Berikut ini adalah beberapa Kelebihan iPad
  • Bentuk yang menarik, dengan layar the 9.7-inch LED, iPad boleh dibawa kemanapun.
  • Bateri tahan lama, iPad mampu bertahan selama 10 jam.
  • Tengok movie gambar cantik

Beberapa Kekurangan iPad

  • Tiada kamera
  • Tiada Adobe flash
  • Tidak dilengkapi kamera
  • Tidak boleh multitasking
  • Kapasiti penyimpanan yang kurang besar
  • Bateri tidak mudah diganti
  • Tidak memiliki port HDMI
  • Berat

Apakah Perbedaaan Antara Model 3G dan WiFI ?

Selain harga, terdapat beberapa perbedaan fisik antara iPad 3G dan WiFi. Model 3G lebih berat dibanding dibanding model WiFi, karena model 3G dilengkapi dengan antena yang menutupi bagian atas dan membentang ke belakang iPad. Selain itu, iPad model 3G juga mengusung fungsionalitas GPS.


kesimpulanya.. : jgn beli lagi...

9 comments:

ariyon176 said...

Barang Apple mmg penuh dgn propaganda dari US..yg menyatakan barangan mereka terbaik... dan itulah yg mereka nak kita percaya... Iklan memang hebat.. tapi kalau kita teliti Ipad or iphone4 itu sendiri.. mmg banyak kekurangannya...

ijoks2009 said...

Salam ramadhan,Wah dah pakai ipad ko fazren.he he

fazrin2211 said...

eee xnakla, ko beli arr

ijoks2009 said...

Bagi aku ,kelebihan ipad ialah ia jauh lebih canggih dari N3310 dan kekurangan dia pula ialah ia jauh lebih mahal dari HP Ngage ha ha

SUXX said...

aku nyaris2 nak angkat itu hari, selamat poket.


bagus gak ada blog mcm ni. teruskan review ok.

ibnmanjie said...

erm.. so apa beza dengan galaxys tab

fazrin2211 said...

ibnmanjie @ boleh tgk sini http://diysteps.blogspot.com/2011/03/perbezaan-apple-ipad-dan-samsung-galaxy.html

azka said...

bagi journlist, ipad bukan pilihan terbaik sbb tiada slot external memory.. susah nak uplod gambar - kata2 kawan aku.

faz said...

yup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...