Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Saturday, March 26, 2011

Perbezaan apple ipad dan samsung galaxy tab


ini ialah berbezaan nya.
screen ipad lagi besar dari galaxy, orang sekarang lebih suka pakai ipad, mungkin sebab dia berjenamakan APPLE so, waaahh!.cool nya siapa yang pakai ipad ni kan.cehh! macam entry sebelum ini, ada bercakap pasal iPod kan.iPod juga dari APPLE.
tetapi tahukah anda bahawasanya galaxy lagi banyak fungsi daripada ipad.
contohnya seperti, samsung galaxy tab ada:

  • expandable storage sehingga 32 GB
  • keluasan RAM sebanyak 512MB, ipad hanya ada 256 MB.
  • yang paling best, galaxy tab ada camera! dua pulak tu. depan dan belakang. yay!
  • dan galaxy tab juga ada phone. ipad tidak ada. *sad.

how about GPS?
okay, ipad ada dua jenis iaitu
  • with 3G
  • and without 3G
so, hanya ipad yang dengan 3G sahaja yang ada GPS. manakala yang tiada 3G tidak ada GPS. so, kalau sesat sila buka manual map. thehee ;)

samsung galaxy tab ada GPS. bestnye!

bagaimana pula dengan berat kedua dua gajet ini?

kalau tengok size pun dah tawu mana yang berat kan. berat ipad is 1.5/1.6 pounds. while galaxy tab hanya 0.86 pounds. wahh!. menarik bukan?

kalau lihat pada kelebihan samsung galaxy tab, sudah pasti saya lebih memilih galaxy tab sebagai pilihan gajet terbaru.
tetapi bagi mereka yang lebih mementingkan jenama, "apple ipad, u are my sweetheart!" chewah!hehe.

semoga saya boleh dapat kedua duanya sekali!hehe!
sekian terima kasih, thanks for reading!

sumber :http://lalaict4us.blogspot.com/2011/03/apa-beza-apple-ipad-vs-samsung-galaxy.html

faz: malas nak cakap banyak2, sebab rasanya apa yg tuan blog ni cakap betul.bagi aku, aku lebih pentingkan fungsi dari jenama
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...