Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Sabtu, 16 April 2011

Cara pasang add on waktu solat di firefox lebih detail

kali ni aku nak tolong korang mengenai waktu solat yang dipasang di firefox dengan lebih detail, seperti post yg lalu.

ok memula download https://addons.mozilla.org/firefox/addon/praytimes

dah install macam biasa...
kemudian ikut step di bawah.
untuk pengguna firefox 4 kena ikut step dari 1, tapi selain firefox 4 boleh terus follow step ke 2.

1. da lepas install, buka firefox, pastu ikut gambar ni bawah



2. barulah kita nampak add on bar macam di bawah ni kan, ada icon hijau tu, ok double klik icon hijau tu.



3. ok edit location, kita letak je nama tempat kita, contoh: nama daerah ke.



4. ok dah jumpa, just tekan je kat situ



5. biasanya default 'coundown to the next prayer'
tapi sesiapa yang nak senang tgk time terus, boleh tik kan seperti dibawah.

ok dah siap :)

macam2 lagi kita boleh setting, boleh set sound azan bila sampai waktu..
tgk2 la sendiri k.
kalau rasa benda ni bagus, boleh share kan dengan kawan2 k.
semoga kita tak lupa menunaikan solat :), aku gak!
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...