Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Khamis, 31 Mac 2011

Antara Blackberry , Iphone, Android, Window mobille, Syambian

MUNGKIN INI DAPAT MEMBANTU ANDA MEMBUAT PILIHAN


if me....ANDROID

Selasa, 29 Mac 2011

DF Aerotech Enterprise

Dibuka secara rasmi pada 7 feb 2010
dengan berbekalkan 10 biji komputer CRT monitor + Pentium 4.

Kini sudah setahun,
kesemua komputer telah diganti dan ditambah
sekarang terdapat 16 biji LCD Monitor + Pentium D Duo core.
alhamdullah aku dah boleh menarik nafas lega kerana perniagaan ku semakin kukuh dan berkembang.

Thank my god,my family, my love, my friend and my customer.
Thanks for support..


7 feb 2010



SEKARANG

Sabtu, 26 Mac 2011

Perbezaan apple ipad dan samsung galaxy tab


ini ialah berbezaan nya.
screen ipad lagi besar dari galaxy, orang sekarang lebih suka pakai ipad, mungkin sebab dia berjenamakan APPLE so, waaahh!.cool nya siapa yang pakai ipad ni kan.cehh! macam entry sebelum ini, ada bercakap pasal iPod kan.iPod juga dari APPLE.
tetapi tahukah anda bahawasanya galaxy lagi banyak fungsi daripada ipad.
contohnya seperti, samsung galaxy tab ada:

  • expandable storage sehingga 32 GB
  • keluasan RAM sebanyak 512MB, ipad hanya ada 256 MB.
  • yang paling best, galaxy tab ada camera! dua pulak tu. depan dan belakang. yay!
  • dan galaxy tab juga ada phone. ipad tidak ada. *sad.

how about GPS?
okay, ipad ada dua jenis iaitu
  • with 3G
  • and without 3G
so, hanya ipad yang dengan 3G sahaja yang ada GPS. manakala yang tiada 3G tidak ada GPS. so, kalau sesat sila buka manual map. thehee ;)

samsung galaxy tab ada GPS. bestnye!

bagaimana pula dengan berat kedua dua gajet ini?

kalau tengok size pun dah tawu mana yang berat kan. berat ipad is 1.5/1.6 pounds. while galaxy tab hanya 0.86 pounds. wahh!. menarik bukan?

kalau lihat pada kelebihan samsung galaxy tab, sudah pasti saya lebih memilih galaxy tab sebagai pilihan gajet terbaru.
tetapi bagi mereka yang lebih mementingkan jenama, "apple ipad, u are my sweetheart!" chewah!hehe.

semoga saya boleh dapat kedua duanya sekali!hehe!
sekian terima kasih, thanks for reading!

sumber :http://lalaict4us.blogspot.com/2011/03/apa-beza-apple-ipad-vs-samsung-galaxy.html

faz: malas nak cakap banyak2, sebab rasanya apa yg tuan blog ni cakap betul.bagi aku, aku lebih pentingkan fungsi dari jenama

Khamis, 17 Mac 2011

Tips Mudah Lajukan Facebook Selepas Gempa Bumi Di Jepun

Jika anda perasan, loading facebook agak lembap akibat Gempa BUMI yang berlaku di negara jepun.

1. Sila buka C: (lokasi install windows)

2. Klik folder Windows

3. Klik folder System32

4. Klik folder drivers

5. Klik folder etc

6. Kemudian, buka file hosts dengan menggunakan notepad.

7. Tambahkan tulisan di bawah pada penghujung file hosts tadi.

203.106.85.66 www.facebook.com

203.106.85.66 facebook.com

8. Save

9. Buka internet browser. (firefox, internet explorer, chrome, etc)

Selamat mencuba.

Rabu, 9 Mac 2011

YM 10 Winamp Now Playing

Download installer.
install...

Saya ulang untuk pengaturannya:
Jika sudah restart winamp, masuk ke menu preferences winamp (atau tekan ctrl+P). Klik general purpose kemudian double klik Yahoo! messenger Now Playing 4.6. Di situ kita bisa atur tampilan yg akan di tampilkan pada status; artists, title, album, dan lain-lain. Jika suatu saat tidak ingin merubah status kita, tinggal di unmark di bagian enable status changing.

Tinggal di save kemudian lihat hasilnya.

Sabtu, 5 Mac 2011

Themes percuma untuk handphone anda

Mungkin dah bosan nak tgk display telefon anda...
nak beli fon baru? membazir pula kan..
ape kata kita cuba ubah2 theme telefon kita..
free je, cantik2 pulak tu..
mari kita belajar masukkan sendiri....pegi kedai kena bayar kan?

masuk sini http://www.zedge.net/

aku akan ajar satu2...cara yang mudah...
memula




SAVE DI DALAM MEMORY TELEFON...

LEPAS TU CARI FILE MANAGER DALAM TELEFON ANDA..ATAU APLIKASI SEPERTI XPLORE, DAN LAIN.

CARI FILE YG ANDA SAVE...DAN BUKA...
INSTALL...

END...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...