Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Khamis, 21 April 2011

YM 11 kini boleh chatting dengan friend di facebook tanpa on facebook

info terbaru

YM 11 kini boleh chatting dengan friend ni facebook tanpa on facebook
maksud aku, bila on ym, dengan facebook sekali boleh chat.

dapatkan ym 11 anda disini

>>DOWNLOAD DISINI<<

Sabtu, 16 April 2011

Cara pasang add on waktu solat di firefox lebih detail

kali ni aku nak tolong korang mengenai waktu solat yang dipasang di firefox dengan lebih detail, seperti post yg lalu.

ok memula download https://addons.mozilla.org/firefox/addon/praytimes

dah install macam biasa...
kemudian ikut step di bawah.
untuk pengguna firefox 4 kena ikut step dari 1, tapi selain firefox 4 boleh terus follow step ke 2.

1. da lepas install, buka firefox, pastu ikut gambar ni bawah



2. barulah kita nampak add on bar macam di bawah ni kan, ada icon hijau tu, ok double klik icon hijau tu.



3. ok edit location, kita letak je nama tempat kita, contoh: nama daerah ke.



4. ok dah jumpa, just tekan je kat situ



5. biasanya default 'coundown to the next prayer'
tapi sesiapa yang nak senang tgk time terus, boleh tik kan seperti dibawah.

ok dah siap :)

macam2 lagi kita boleh setting, boleh set sound azan bila sampai waktu..
tgk2 la sendiri k.
kalau rasa benda ni bagus, boleh share kan dengan kawan2 k.
semoga kita tak lupa menunaikan solat :), aku gak!

Cara pasang energy saving pada blog

Contoh.....bila blog kita idle..


cara2:

* Login ke akaunblogger
* Klik “Design”
* Kemudian klik “Edit HTML”
* cari kode seperti ini /head>(tekan ctrl+f untuk senang cari)
* Kemudian letakkan script berikut diatas kode /head>

script berikut:


* Save.




selamat mencuba

Jumaat, 15 April 2011

Test kelajuan internet anda

Betul ke anda dapat kelajuan yang terdapat dalam package internet anda?

cuba cek..rugi je bayar mahal2 kalau internet tak selaju bayaran,hehee
cek di laman web di bawah k

http://www.bandwidthplace.com/


so?

Perbezaan antivirus percuma dan berbayar

Ramai yang masih tidak ketahui namun sebenarnya terdapat banyak antivirus yang ditawarkan percuma. Anda tidak perlu membayar apa-apa untuk mendapatkan lesennya.

Ramai tertanya-tanya apakah kebaikan menggunakan versi yang percuma dari berbayar ? Dan ada pula yang beranggapan versi percuma tidak bagus langsung. Tanggapan itu sebenarnya salah kerana enjin ataupun sistem antivirus mereka adalah sama tiada perbezaan dari yang percuma mahupun berbayar. Perbezaan yang ketara adalah dari segi ‘protection’ / keselamatan yang disediakan. Selalunya yang berbayar mempunyai semua ciri seperti tersedia antispyware dan firewall.

Langkah menyediakan antivirus percuma ini merupakan strategi pemasaran mereka agar kita membeli yang berbayar kerana selalunya semua ciri tersedia dan server untuk kemaskini (update) adalah lebih cepat. Malahan ada pula antivirus ini mengumpul virus-virus baru dari versi free mereka agar pengguna yang berbayar dapat mengesan virus itu. Fikir-fikirkan ..

Sebenarnya sesuatu antivirus itu tidak dapat dinilai terbaik untuk satu jangka waktu. Dimana ada kalanya ia tidak dapat mengesan sesuatu virus. Untuk memastikan keberkesanannya sekiranya fail virus dapat dikesan, tindakan yang perlu diambil adalah dengan melapor dan menghantar virus itu kepada website antivirus itu sendiri.

Dengan kaedah menghantar virus baru kepada syarikat antivirus anda telah membantu pengguna lain di dunia yang belum terkena virus itu.

rujukan dari : http://itinfo.uthm.edu.my/arkib/antivirus-percuma

faz: aku sendiri pun tak pakai yang berbayar, tapi bagi org yg tak tahu apa itu virus,dan takde masa nak amik tahu, pakai je yang berbayar ok , aku guna avira free je

Bila firefox da gelong

bila firefox da gelong, gile akibat kite suke download taskbar memacam, leh tulis about:config
lepas tu default kan mana yang patut.
Contoh gile:
bila seach jadi ask.com
dan lain...


Android atau iPhone..siapa lebih laju?















.

Berat Air

Purata berat air untuk 1 liter adalah 800gram

Ahad, 10 April 2011

Dapatkan add on waktu solat utk firefox

kekadang kita selalu leka, main facebookla, game la..
memang kita selalu leka, harap benda ni dapat membantu.
insyaallah...


Install our Firefox add-on for displaying daily prayer times.
Pray Times! Addon

Install Pray Times!

Features:

  • Various methods of time calculation
  • Countdown to each prayer time
  • Automatic playing of Adhan sound
  • Supporting all locations around the world
  • Local calculation of prayer times (no connection to Internet is needed)
keterangan lanjut di http://praytimes.org/

Firefox 4 dah keluar, dah cuba?

Super Speed

With faster start-up times, rapid graphics rendering and improved page load speed, Firefox 4 is full of major performance improvements you’ll notice instantly. From integrating Compartments and more efficiently managing JavaScript objects to supporting ECMAScript5 and building the brand new J├ĄgerMonkey JavaScript engine, we’ve been working hard under the hood to make this the most powerful Firefox ever.


Kraken
Firefox 3.6 14,293ms
Firefox 4 5,072ms

Fx4 - more than 3.5x faster!

Sunspider
Firefox 3.6 620ms
Firefox 4 206ms

Fx4 - more than 3x faster!

v8
Firefox 3.6 733
Firefox 4 5189

Fx4 - more than 6x faster!

Crash Protection

Firefox provides uninterrupted browsing when there is a crash in the Adobe Flash, Apple QuickTime or Microsoft Silverlight plugins. If one of these commonly-used plugins crashes or freezes, it won't affect the rest of Firefox. Instead, you can simply reload the page to restart the plugin and try again. Learn more about plugins.

Learn more about Firefox’s performance.

Real World Performance

Having a super fast JavaScript engine is definitely important, but since those changes are often measured in milliseconds sometimes what matters even more is the way the browser feels when you’re actually using it. That’s why we’re constantly optimizing Firefox to be great for the way you use the web – things like making new tabs open up more quickly, or having the Awesome Bar provide results even faster. In the end, it’s about getting you where you need to go as quickly and easily as possible.

3D on the Web

WebGL brings 3D graphics to Firefox, opening the door for developers to create vivid games and new kinds of visualizations and experiences for the Web.

This video requires a browser with support for open video: or the Adobe Flash Player. Alternatively, you may use the video download links to the right.

Hardware Acceleration

Experience super-fast graphics acceleration of video and Web content with a new layers-based graphics system that takes advantage of Direct2D and Direct3D on Windows and OpenGL on Mac.

Jumaat, 8 April 2011

Handphone terlaris mac 2011

Berikut 10 handphone terlaris bulan mac 2011.

1.Apple iPhone 4
2. Nokia 3720 Classic
3. HTC Desire HD
4. Samsung GT-B2710 / Xcover 271
5. HTC Desire
6. Nokia C7
7. Nokia 6303 Classic
8. HTC HD2
9. Nokia C5
10. Samsung B2100
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...