Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Khamis, 19 Januari 2012

Cara nak flash custom rom

 *semua app akan hilang, tapi boleh backup dulu guna titanium backup kat market.nanti bila nak restore, restore app je, jgn restore system file*
1. phone mesti sudah di root
 http://diysteps.blogspot.com/2011/12/how-to-rootunroot-samsung-galaxy-wmalay.html

2. phone kena ada recovery(ada dua jenis,guna salah satu je)
CWM http://diysteps.blogspot.com/2012/01/clockworkmod-v5504-samsung-galaxy-w.html
RZ http://diysteps.blogspot.com/2012/01/recoverysamsung-galaxy-w-i8150.html

3. Download Custom ROM yang kau nak
contoh :  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1441662
(download yang nombor 3 punya.yang lain boleh abaikan kalau x faham)

4.letak file zip custom ROM dalam memori yang 1.7g

5.lepas pasang recovery(step 3), off tepon,pastu tekan Volume Up + Home + Power button(jgn lepas), bila dah keluar logo samsung, lepas power button sampai dia masuk recovey mode,cari option flash atau install ..wipe data dulu...kemudian cari file custom rom tu dalam memori 1.7g yang korang letak tu.(kalau nak backup rom lama pun boleh sebelum wipe data, tgk option kat cwm utk backup)


kacang
sekian...
sebarang pertanyaan

https://www.facebook.com/groups/galaxyw/
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...