Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Jumaat, 4 Oktober 2013

Pumatrac review

Interface sebelum start
Interface 3 saat dah start
, kalau perasan kat situ ada icon music, just klik icon tu utk dgr lagu yg ada dlm handphone kita.x payah buka 2-3 app kiranya.
Setelah tamat larian, map lebih kemas dr endomondo.earned score tu nanti  kita tgk utk apa.
Ini detail larian yg aku test 5km tadi, ada attitude & speed graph.
Senarai larian yg kita dah buat..ada 1 je la..sbb aku baru test skali
Kegunaan earned point tadi, xtahu mana datang 2 ekor mahluk tu.



Detail keseluruhan result kita..kita boleh tgk top record kita & keseluruhan larian kita.

Terdapat funtion share terus ke facebook mcm endomondo. 

Kekurangan:
1.App ni hanya utk walk & run.
2.belum jumpa fungsi add friend mcm endomondo

Kelebihan:
1.Dpt result lebih detail tanpa perlu membuat apa2 bayaran
2.simple(kurang guna memori fon)


Ni fungsi explore, kita just tarik map kemana2 kita suka, nanti dia akan paparkan track jogging yg org pernah lari beserta km nya sekali, so mudah..kita boleh ikut track org lari berapa km yg kita nak.

Itu saja setakat ini..baru explore sikit2.

Rabu, 2 Oktober 2013

Interval shot camera for ios

Interval shot camera ios

Yang suka bergambar..Ada dua app...boleh set timer..bapa lama korang suka..dan amik gambar berapa byk korang nak..tanpa perlu tekan handphone...contoh set 5 saat...gambar akan diambil setiap 5 saat berulang ulang...sehingga kita sendiri stop.



Selasa, 17 September 2013

ios app for download video any source..

IOS app: 
App ini untuk download video dari sumber, facebook, youtube & lain.
Dan boleh save dalam pc..

Rujuk gambar

Khamis, 12 September 2013

how to add video to ios /iphone/ipad/ipod via itunes (play via third party application)


Install dulu app vlc player atau gplayer atau proplayer dlm iphone or ipad.

1. connect to iTunes
2. click view
3. show slide bar

next(refer pic)
1. click your device
2. click apps
3. click slide down
4. click app u want use for watching movie.
5. drag movie file & subtitle if available.


Rabu, 14 Ogos 2013

Cara cas ipad guna usb komputer atau laptop

sapa yang ada masalah tak boleh cas ipad menggunakan pc atau laptop, boleh install software ni pada pc.


"Asus Ai Charger is a tiny Windows utility that increases power in USB ports so you can charge your Apple devices without problems. It is compatible with all PCs, but its performance is higher with Asus motherboards.
If your PC's USB ports do not provide enough power to charge your iPad, iPhone, or iPod, you'll see a message near the battery icon, letting you know your device isn't charging.
This is because some motherboards don't send enough power through USB 2.0 or 3.0 ports to properly charge some devices. Good thing there's Asus Ai Charger that you can use to combat this issue.
Asus Ai Charger is easy to install, but requires a system reboot before you use it. Once installation is complete, just plug in your Apple device via USB and it'll start recharging. It really is as simple as that.
Asus Ai Charger is compatible with all PCs, but the tool's developers do admit that Asus motherboards get recharge speeds of up to 50% higher. There aren't really any configuration options, but at least the app's simple to use and gets the job done.
Asus Ai Charger is a really useful tool for owners of Apple devices who want to charge their devices via their PC's UB."


Jumaat, 2 Ogos 2013

Kenapa saya pilih iphone

Hp pertama selain nokia. Samsung w 2 tahun, kedua iphone 4s setahun, ketiga s4 sebulan, now iphone 5. 

Kenapa saya kembali pada samsung
1. Nak screen besar
2. Bateri tahan lama sket dr iphone
3. Senang nak transfer2 file.

Kenapa saya kembali pada iphone
1. Performance mantap(s4 pun ada lag)
2. Camera di tempat gelap lebih baik dr s4.warna lebih real.
3. App banyak & berkualiti.
4. Gps cepat lock.
5. Loading game cepat.

Pendapat saya je.

Isnin, 29 Julai 2013

Iphone 5 vs samsung note 2 night

Khamis, 25 Julai 2013

Iphone 5 vs samsung note 2 camera

Night in home,under room light
Samsung galaxy note 2

Iphone 5 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...