Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Thursday, October 14, 2010

iPHONE4 - Kelebihan dan Kekurangan

Kelebihan iPhone 4:

  1. Camera depan belakang untuk video call
  2. Cermin penutup yang 30 kali lebih kuat dari cermin kristal yang lain
  3. OS 4 yang paling advandce pernah iphone hasilkan
  4. Tangkap / edit gambar dalam HD
  5. 5 Megapixel camera dengan LED flash!
  6. Buat folder dengan mudah/ Multitasking
  7. Struktur yang lebih tahan lasak

Kekurangan iPhone 4 :

  1. Multi Task tidak nyata
    Multitasking adalah benda yang membolehkan aplikasi berjalan di belakang layar sementara aplikasi lain sedang diakses, tetapi multitasking iphone ini hanya bersifat minimize, jadi aplikasi yang diminimize tidak boleh berjalan dibelakang, hanya boleh di ‘pause’ kan.
  2. Video Call Hanya via Wifi <--baik takyah buat video call
    iPhone sebelum ini tidak boleh menggunakan 3G, tetapi akhirnya video call ini terdapat di dalam iPhone 4, tapi sayang sebab video call ni harus menggunakan wifi, dan hanya boleh dihubungkan sesama iphone 4 sahaja.
  3. Rosak bila JatuhTerbukti, iPhone tidak semantap designnya, mudah rosak jika terjatuh. Ada iPhone 4 cuba dijatuhkan oleh orang-orang di ifixyouri, dan hasilnya keputusannya Iphone4 terus hancur serta merta. Sebagai pembanding, orang2 dari mobile-review telah menjatuhkan nokia n8 dari berbagai sudut tetapi ia tidak menyebabkan nokia n8 rosak. Jadi berhati-hatilah!
  4. MicroSIM
    Ternyata iphone 4 tidak boleh dimasukkan SIM yang sembarangan, harus yang jenis MikroSim. Tetapi jangan risau, kerana sudah menjadi kebiasaan kerana pengguna yang arif mestilah mengjailbreak kan atau mengunlock iphone mereka untuk membolehkan SIM mereka diterimamasuk ke dalam iphone dan juga mendownload apps di iphone!
ADE KORANG KISAH KE KEKURANGAN DIA??? JANJI KORANG DAPAT BERLAGAKKAN..
kalau aku, aku tak beli..

10 comments:

ariyon176 said...

that is Apple produk, terimalah hakikatnya... promo ads 101% but the actual produk only 50%. Kecanggihan yg dikatakan sebenarnya itu juga kelemahannya. Sehingga kini iPhone 4 dah rasmi di M'sia yg dibawa oleh Maxis n DIGI pun masih tak solved 'antenna-gate' problem. Percayalah bro, aku sendiri di sana test iPhone4 ini dgn tangan sendiri..aku tutup jer part tue..slow2 coverage bar turun..kalo tanya aku...tanpa segan silu aku akan katakan baik ambil Nokia N8...hehehe

Shah said...

iphone 3 ke update ke...memang aku pun takkan beli..harga mak aik tak hingat beb!luaran memang solid cun habis!tapi tengok dalam sikit...os pun biasa...harap game n app sikit canggih.tapi windows mobile xde...huhuhu~ memang rugi beb...

[^^Daus^^] said...

iphone :D

fazrin2211 said...

pehh, teruna suci,wahahaha

Puteri Balqis said...

Ipad mmg best dan bergaya siapa yg guna..Dapat yang second pun dah ok..;)

Anonymous said...

saya dah guna iphone since 2008. now got iphone 4 already. so far sgt berpuas hati. xda msalah pun. itu smua trpulang dgn cara kita memakainya. dah tau mahal so be careful la. tgk mmber guna hp smsung galaxy asyik hang je application dia.tu yg smpai skg market iphone ok sbb os nya yg x akan hang.bkn sbb brand yg mahal. baik punya... hidup iphone! haha ;P

Anonymous said...

teringin nk pkai iphone4..tp xtaw samada ianya pilihan yang tepat atau tidak..tlg bg pendapat k..

anim said...

Anonymous said...

Kalau nak beli la saye ade full set yang baru

Dayah Danisha said...

"ADE KORANG KISAH KE KEKURANGAN DIA??? JANJI KORANG DAPAT BERLAGAKKAN." ? haha! dayah cuma pentingkan camera jea ..

bici bicikut said...

Skrg admin dah pakai iphone 5, sbb camera yg mantap & xlag mcm andriod, ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...