Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Khamis, 14 Oktober 2010

iPHONE4 - Kelebihan dan Kekurangan

Kelebihan iPhone 4:

 1. Camera depan belakang untuk video call
 2. Cermin penutup yang 30 kali lebih kuat dari cermin kristal yang lain
 3. OS 4 yang paling advandce pernah iphone hasilkan
 4. Tangkap / edit gambar dalam HD
 5. 5 Megapixel camera dengan LED flash!
 6. Buat folder dengan mudah/ Multitasking
 7. Struktur yang lebih tahan lasak

Kekurangan iPhone 4 :

 1. Multi Task tidak nyata
  Multitasking adalah benda yang membolehkan aplikasi berjalan di belakang layar sementara aplikasi lain sedang diakses, tetapi multitasking iphone ini hanya bersifat minimize, jadi aplikasi yang diminimize tidak boleh berjalan dibelakang, hanya boleh di ‘pause’ kan.
 2. Video Call Hanya via Wifi <--baik takyah buat video call
  iPhone sebelum ini tidak boleh menggunakan 3G, tetapi akhirnya video call ini terdapat di dalam iPhone 4, tapi sayang sebab video call ni harus menggunakan wifi, dan hanya boleh dihubungkan sesama iphone 4 sahaja.
 3. Rosak bila JatuhTerbukti, iPhone tidak semantap designnya, mudah rosak jika terjatuh. Ada iPhone 4 cuba dijatuhkan oleh orang-orang di ifixyouri, dan hasilnya keputusannya Iphone4 terus hancur serta merta. Sebagai pembanding, orang2 dari mobile-review telah menjatuhkan nokia n8 dari berbagai sudut tetapi ia tidak menyebabkan nokia n8 rosak. Jadi berhati-hatilah!
 4. MicroSIM
  Ternyata iphone 4 tidak boleh dimasukkan SIM yang sembarangan, harus yang jenis MikroSim. Tetapi jangan risau, kerana sudah menjadi kebiasaan kerana pengguna yang arif mestilah mengjailbreak kan atau mengunlock iphone mereka untuk membolehkan SIM mereka diterimamasuk ke dalam iphone dan juga mendownload apps di iphone!
ADE KORANG KISAH KE KEKURANGAN DIA??? JANJI KORANG DAPAT BERLAGAKKAN..
kalau aku, aku tak beli..
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...