Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Ahad, 1 Mac 2009

Antivirus power made in Malaysia @ GVR

Tahukah korang antivirus made in malaysia..maybe ada yg pernah dgr, dan ada yg tak tahu dan tak pernah ambil tahu.. so aku nak bagi tau... antivirus ni lah paling byk membantu para technician computer utk membuang virus dan repair kesan virus. sokonglah buatan tempatan. benda ni free je, tapi sgt bagus. kalau nak derma untuk dia, lagi bagus. perisian ni wajib ada dalam pc.

http://www.geekzlife.net


Ciri-Ciri:

  • Scan memory semasa GVR di aktifkan.
  • Scan keseluruhan file.
  • Scan sistem, iaitu scan lokasi-lokasi yang berisiko tinggi.
  • Scan satu file.
  • Scan registry.
  • Mengesan malware daripada file Autorun.inf.
  • Mengunakan enjin analisis skrip untuk mengesan malware yang berbentuk skrip iaitu vbs, bat, inf, dan js.
  • Perlindungan pendrive dari virus.
  • Fungsi scan yang laju.
  • Mengesan malware dengan ketepatan yang tinggi.
  • Memperbaiki registri yang di ubah oleh malware.
  • Fungsi mengubah nama dan organisasi dalam registry.
  • Fungsi “Kill All Process” yang akan mematikan semua process selain process windows. Sesuai digunakan untuk membuang malware yang tidak dikenali.
  • Fungsi update virus definition secara online.
  • Antara muka yang mudah difahami.

Registry yang akan di baik pulih dalam fungsi “Repair Registry”:

  • Show Hidden file.
  • Show File Extension
  • Show Task Manager
  • Show Registry editor
  • Show MsConfig
  • Show Run Menu
  • Show Folder Option
  • Show Command Prompt
  • Show Control Panel
  • Show Find menu
  • Show Hidden Drive
  • Show Taskbar
  • Show Context Menu
  • Show View Context Menu
  • Show Shutdown & Log Off Menu
  • Normalkan “Taskbar Size Move”
  • Normalkan balik internet explorer (Title bar, General Tab dll)
  • Normalkan Pelaksanaan file jenis .reg, .exe, .pif, dan .com.
  • Normalkan balik klik kanan mouse.
untuk download antivirus ni http://www.geekzlife.net/v1/geekz-virus-remover/

sapot buatan malaysia.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...