Google+ Followers

Bicikut - IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE

Selasa, 21 Julai 2009

Model laptop yg selalu bermasalah

aku rasa aku nak share ngan korang.
tiap2 hari aku online, skrg dah nak masuk 4 tahun. aku nak share kan korang sket..
aku slalu jadi tempat bertanya tentang laptop or komputer.

paling byk masalah org tanya, adalah pengguna laptop HP compaq, antaranya:
  1. screen rosak
  2. driver tiada
  3. driver susah cari
  4. spare part mahal
  5. spare part susah cari
  6. last2 buang camtu
dan aku rasa, belum pernah lagi org mengadu tentang masalah laptop2 jenis lain.
acer, dell, toshiba, dan lain2

aku dah guna 2 laptop acer, sampai sekarang 2-2 tiada masalah,
dan aku pernah belikan 2 laptop acer utk org, juga tiada masalah,

ha satu lagi, kenapa org bodoh takut on laptop lama2, sah sah laptop direka utk bertahan lama,
klu tak, baik tak payah buat kipas, bila panas je tutup...camtu?
klu nak beli benda jenis panas kena tutup beli la serika baju ke, dapur gas ke.
klu kita on lama mana pun, suhu laptop takkan berubah, sebab kipas tu sentiasa bagi pengaliran udara. kecuali kipas rosak.

laptop aku dan abah(guna AMD yg org slalu kata cepat panas) aku tutup hanya dalam perjalanan pergi dan balik ke tempat kerja..klu cuti seminggu, maka seminggu la tak tutup, suhu 67 - 70, tanpa kipas tambahan,tak rosak pun?

aku tak suruh korang beli acer.
aku cuma share pengalaman, so pepandai la korang pilih laptop yg patut di beli, kalau nak beli la.

++ kat rumah, abah aku buat part time repair komputer, laptop compaq dan HP jugalah tempat pertama yg byk masalah dan selalu rosak.

sori HP, aku bukan nak kondem, tapi ni hakikat, mungkin ramai org kata kau bagus, sebab apa? iklan kat tv je lebih kut...lalalala

sori gak pengguna HP, aku cerita berdasarkan pengalaman.

pada pandangan aku, klu nak beli laptop skrg, cari la yg 12 inci, tak payah guna 10 inci, prossesor atom, harap gaya je lebih.

#aku post ni, sebab tadi shah subaru minta cadangan nak beli laptop apa. ramai sgt tanya, so lepas ni tak payah aku jawab lagi klu org tanya..hahaha bagi je link ni.

korang nak percaya atau tidak, PM la

*PM=pegi mampos

mungkin aku sedikit emo, tapi memang aku emo bila org tanya aku, aku cakap dia tak percaya.
klu tak percaya, lain kali jgn bertanya. aku tak pernah menghalang korang nak beli laptop apa pun, tapi ' if u don't trust me, don't ask me '


***setelah aku post benda ni dalam masa 8 jam di sini dan sini dan juga di facebook , ni komen2 yg aku terima***
Blogger Munirah Abd said...
fazrin aku setuju!!!!!!!!!!!!!DeleteBlogger

farah wahidah bt abd wahab said
uwawawa...mmg pun .. lappy fa hp compaq, baru guna setahun, hard disk kena tukar baruuu... uwawawa
hartini Ahmad Rafaie
acer saye ok jew..dah 4thn dh nih..hehe..tp batery dah x ok la..sbb batery ade life cycle die sendiri..once dah abis cycle..so batery tuh kite buang jele..hehhe

Blogger ariyon176 said...aiskk..mcm mare jer..dah nama manusia..mcm2 ragam..mcm2 pertanyaan..rasa mcm betul la..coz yon guna HP Compaq..tengah2 guna dia padam dn restart sendiri..banyak kali dah..nie kes lappy panas or item dlm lappy tue yg panas..huhuhu

Wira Anak Jawa said...
Memang betul tu... Acer memang bagus.. pakcik hanya off laptop ni masa perjalanan pi dan balik keja je.. kat rumah 'on' 24 jam. Download torent beratus cerita dah.. Takde masaalah pun. Yang penting rajin2 lah sedut abuk2 kat fan tu.. pakai vacuum cleaner.. Komputer jenis lain memang hampeh.. selalu servis orang punya.. bubuh cd je hang atau restart.. lalgi satu computer ni pernah tercampak dari kereta accident.. (tanpa bag)tak rosak apa pun..
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...